E-Ticarete Nasıl Başlanır?

E-Ticarete Nasıl Başlanır sorusunayanıt olarak bu sistemin üzerine kurulu olan bir platform bulmaktır. Bu adımı gerçekleştirmeye başlamadan önce dikkat edilmesi gereken faktörlerden ilki platformun sunduğu ticaret araçlarıdır. Daha sonra tasarım yeteneklerine ek olarak mobil görünüm gibi konulara dikkat etmek son derece önemlidir.

Sıfırdan e-ticarete başlamak için sistemin üzerine kurulu platform bulduktan sonra hedef kitleyi belirlemek ve planlamaları one göre dizayn etmek gerekir. Planlama, e-ticarete nasıl başlanır sorusuna yanıt olacak bir sorudur. Bütün parçaların yerine oturması için önden planlama ve hedefleri dizayn etme konusunda ekstra özenli davranmak gerekir.

E- ticarete başlamak için gerekenler listesine geçmeden önce kısaca on adımda e-ticaret yolculuğuna yardımcı olacak maddeleri incelemek gerekir.

  • E-ticaret platformunu seçtikten sonra hedef kitleyi belirleyip ona göre plan yapmak gerekir.
  • Satılacak ürünü belirlemek gerekir.
  • Dropshipper yani tedarikçi ile anlaşmak e-ticaret yolculuğuna destek verir.
  • Ödeme hizmetini en üst seviyeye taşımak için bu hizmeti sağlayan yetkililer ile görüşmek gerekir.
  • Mağazaya isim vermek ve alan adı almak e-ticaret yolculuğunun en önemli adımlarından biridir.
  • Satış sitesini ayakta tutmak için satış odaklı tasarlamak son derece önemlidir.
  • Oldukça güçlü bir marka stratejisi oluşmak satış sitesinin günden güne büyümesine yardımcı olur. Hedef kitle ile güçlü bir bağ kurmak için bu adım son derece önemlidir.
  • İş yapısına karar vererek doğru zamanda pazarlama kampanyaları başlatmak hedef kitlenin gittikçe büyümesine yardımcı olur.

Yukarıdaki bahsi geçen maddeler dikkatli bir şekilde incelenip yerine getirildikten sonra e-ticaret yolculuğu son derece başarılı bir şekilde ilerler.

E-Ticarete Başlarken Neler Gerekli?

E-Ticarete başlarken neler gerekli sorusuna yanıt olarak vergi vefatı ve vergi numarasının ilk öncelik olduğunu söylemek gerekir. Ticaret odasında kayıt olmak ve firmalar için faaliyet belgesi almak için de bu adım son derece önemlidir.

E-ticarete başlarken gerekli olabilecek diğer bütün belgeler aşağıda maddeler halinde yer alır.

  • İmza beyannamesi
  • ETBİS kaydı ve KEP adresi
  • Altyapı sağlayıcı firma ve kargo firması ile yapılan anlaşma yada anlaşmalar

E-ticaret sürekli olarak gelişen ve her gün değer kazanan bir işletme olarak düşünülebilir. Çok fazla efor sarf etmeden birkaç adımda kolay bir şekilde satış sitesi oluşturmak mümkündür. Yukarıda bahsi geçen belgeler oluşturulduktan sonra satış sitesi üzerinden satış yapılır.

Sıfırdan ticarete başlamak sanıldığının aklına çok zor ve karmaşık bir iş değildir. Pazar araştırması yaptıktan sonra güvenli bir iş modeli oluşturup gerekli bütün evrak ve belgeleri tamamladıktan sonra e-ticaret yolculuğu kısa sürede başlar.

E-Ticarette Hangi Sektörler Gelecek Vaat Ediyor?

E-ticarette hangi sektörler gelecek vaat ediyor sorusuna yanıt olarak ticarete başlamadan önce süreklilik açısından sitenin uzun yıllar iş yapabilmesi son derece önemlidir.

Ucu açık sektörlere giriş yapmak ve yakın gelecekte e-ticarette ön plana çıkan sektörler arasında yer almak kazanç olarak pek çok artı getirir. Bu sektörler arasında medikal pet shop temizlik gıda market, çocuk giyim ve giyim sektörleri uzun yıllar gelecek vadeden sektörler arasında yer alır.

Bu sektörlere uygun şekilde bir satış planlaması oluşturarak sitenin daha çok kitleye ulaşıp gelişmesi mümkün hale gelir.

Sitenin gelişmesi için hedef kitlenin tam olarak hangi ürünleri daha çok sipariş ettiğini ve hangi ürünlere daha fazla yöneldiğini bilmek sitenin gelişmesine yardımcı olur. Bu yüzden satış planlaması oluşturmak son derece önemlidir.

E-Ticarete Kaç Para İle Başlanır?

E-ticarete kaç para ile başlanır sorusuna kısa şekilde yanıt vermek gerekir ise bu iş için sermaye olarak en minimal 1000 TL ile 1500 TL arasında bir tutarın varlığını söylemek mümkündür. Bu rakam zaman zaman yapılacak iş rektörünün ve planlamasının farklılığına bağlı olarak 5.000 TL’ye kadar çıktığını söylemek mümkündür.

Pek çok satış sitesi çok cüzi miktarda sermaye koyarak e-ticaret yolculuğunda ilerlediği görülür. Bu durum akıllara sermayesiz e-ticaret olur mu sorusunu getirir. Bu soruyu evet yanıtını vermek mümkündür. Şirket açma vergi ücretleri ve kargo gönderi ücretleri gibi masrafları geride tutarak, ikinci el satış, el yapımı ürünlerinin satışı gibi iş modelleri sermaye gerektirmeden e-ticaret yaptıran iş modellerindendir.