Instagram’a Uzun Video Yükleme Nasıl Yapılır?

Instagram’a Uzun Video Yükleme Nasıl Yapılır ve video yükleme ile ilgili tüm merak ettiklerinizi sizler için açıkladık. Instagram’ a uzun video yükleme için bazı püf notaları bilmenizde yarar olacaktır. Instagram uygulaması üzerinden anlık olarak görüntülerinizi paylaşabilir ve popüler bir hesap haline gelebilirsiniz.

Milyonlarca kullanıcısı olan Instagram uygulamasında sizler de dikkat çeken ve popüler bir profil haline gelebilirsiniz. Instagram platformu son dönemlerde 1 dakikalık sürelere sahip olan videoları ile dikkat çekmektedir.

Yapılacak olan yeni güncellemeler ile video sürelerinin daha da uzaması beklenilmektedir. Instagram’a uzun video yükleme nasıl yapılır sorusunun yanıtı ve daha fazlası için yazımıza göz gezdirebilirsiniz.

Bu Yazımızda Neleri Anlattık?

 

Instagram’a Video Yüklemenin Yolları

Instagram video yüklemenin yolları için en önemli aşamaları inceleyebilirsiniz. Instagram’a uzun video yüklemek için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Instagram hesabınızda 1 dakikadan daha uzun süren bir hikaye paylaşabilirsiniz. Bunun için hikayenizi çekerken ilk olarak, kayıt tuşuna basılı tutmalısınız. Süre bitimine kadar hikayenizi çekerek paylaşabilirsiniz. Daha önce çektiğiniz videolarınızı da yine Instagram hikayenizde rahatlıkla paylaşabilirsiniz.
  • Reels videolarını da 1 dakikadan daha uzun sürede paylaşabilirsiniz. Hikayelere göre reels videoları daha uzun sürede paylaşılabilmektedir. Reels videoların paylaşım süre limiti, 90 saniye olarak belirlenmiştir.

Instagram LG Video Paylaşımı

Instagram LG video paylaşımı sayesinde artık daha uzun sürede videonuzu çekebilir ve takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz. Instagram video süresi uzatmak için tercihiniz her zaman LG video paylaşımından yana olmalıdır. Instagram LG video paylaşımı için şu aşamaları izlemeniz gerekmektedir:

  • Instagram profil fotoğrafınıza dokunarak, profilinize giriş yapın.
  • Profil sayfasının sol üst köşesinde bulunan “+” simgesine tıklayınız. Bu bölümden LG video yükleme seçeneğini tercih edin.
  • Hesabınıza yüklemek istediğiniz videoyu seçin. Sağ üst bölümde yer alan “İleri” seçeneğini tıklayın.
  • Paylaşacağınız video için istediğiniz kapak resmini seçebilirsiniz. Alt bölümde yer alan görselleri seçebilir veya galerinizden ek bir görsel de ekleyebilirsiniz.
  • Paylaş butonunu seçerek LG videosunu paylaşabilirsiniz.
  • Profilinizde paylaşacağınız LG videosunu dilerseniz LG dizisi içerisine ekleyebilirsiniz. Bunu yapmak için, “Dizine ekle” seçeneğini tercih edebilirsiniz. Eğer farklı bir dizi oluşturmak istiyorsanız, “Yeni dizi” seçeneğini tercih ederek dilediğiniz isimde bir dizi oluşturabilirsiniz.
  • Oluşturduğunuz LG videosunun profilinizde yer alması için, “Bir ön izleme paylaş” seçeneğini tıklayınız. Ancak profilinizde paylaştığınız LG videosunun sadece ilk 15 saniyesi görüntülenebilecektir.

Instagram Reels Video Paylaşımı

Instagram reels video paylaşımı son dönemlerde uygulamanın en popüler özelliklerinden biridir. Sizler de dilediğiniz içerikte bir reels videosu oluşturabilir ve profilinizde paylaşabilirsiniz. Reels videolarının en önemli özelliği daha uzun süre video çekilebilmesidir.

Dilediğiniz müzik ve efektleri de kullanarak, binlerce kullanıcının dikkatini çekecek içerikler oluşturabilişiniz. Instagram reels videosu paylaşmak hesabınızın profesyonel görünümü için de çok önemlidir. Instagram reels videosu oluşturmak ve kaydetmek için şu yöntemleri kullanabilirsiniz:

  • Instagram profil sayfasında yer alan ve sol üst köşede bulunan kamera simgesine tıkayın. Kameranın açılması ile birlikte Reels seçeneğini tercih etmek için, sağa doğru kaydırma yapabilirsiniz.
  • Video kayıt simgesine uzun bir süre basın. Videonuzun çekimi bitene kadar video kayıt simgesine basmaya devam edin. Videonuzu başlatmak için bu simgeye bir kez dokunmanız yeterli olacaktır. Bitirmek için de aynı işlemi yapabilirsiniz.
  • Eğer yeni bir reels videosu oluşturmak istemiyor, eski videolarınızdan bir video oluşturmak istiyorsanız, film rulosu seçeneğine tıklayabilirsiniz.

Reels Videoları Düzenleme Araçları Nelerdir?

Reels videoları düzenleme araçları nelerdir ve uygulamada hangi özellikleri kullanabileceğinizi sizlerle paylaşmak isteriz. Reels videosu düzenlemek için şu araçları kullanabilirsiniz:

Ses

Videonuz için kendi sesinizi kullanabilirsiniz. Eğer uygulamaya kayıtlı olan orijinal sesleri kullanmak isterseniz, müzik kütüphanesinden dilediğiniz sesi tercih edebilirsiniz.

Hız

Çektiğiniz reels videosunun dilediğiniz hızda ayarlanmasını sağlayabilirsiniz. Hem ses, hem de görüntüleri dilediğiniz gibi hızlandırabilir veya yavaşlatabilirsiniz. Hız ayarını, videonuzun istediğiniz bölümü için kullanabilirsiniz.

Hizalama

Birden çok videoyu birleştirme şansınız bulunmaktadır. İki adet farklı videoyu birleştirerek, kusursuz bir geçiş yapmak için hizalama özelliğini kullanabilirsiniz.

Geri sayım

Reels videolarınızın geri sayım özelliği sayesinde, eller serbest modunda daha rahat içerik oluşturabilirsiniz.

Efektler

Gerçeklik efektlerini kullanarak, göz alıcı videolar oluşturabilirsiniz.