Instagram Abonelik Sistemi Nedir? Nasıl Kullanılır?

Instagram’da kısa süre önce başlayan abonelik sistemi içerik üreticilerine birçok yönden avantaj sağlıyor. İçerik üreticilerinin abonelerine özel içerik ve deneyimler sunduğu abonelik sistemi ile aylık gelir elde etme fırsatı da sunuluyor. Instagram abone ol özelliği ile içerik üreticilerine çok daha avantajlı bir deneyim sunmayı hedeflemektedir.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, abonelik sistemini hayata geçirerek, YouTube ve diğer birçok platformda olduğu gibi içerik üreticileri ve takipçileri arasında ilişkilerin artmasını sağlamıştır. İçerik üreticilerinin pasif gelir elde etmelerini sağlayan bir sistem olan abonelik sistemi, abonelere özel içerik üretilmesini sağlamıştır.  

 

Instagram Abonelik Sistemi Nedir?

Instagram abonelik sistemi, içerik üreticileri tarafından en çok etkileşime girdikleri takipçilerine özel içerik ve deneyimler sunulmasını sağlayan bir sistemdir. Düzenli olarak aylık gelir elde etme imkanı da bu sayede içerik üreticilerine sunulmaktadır. Instagram kullanıcılarının sevdikleri içerik üreticilerine aylık ücret ödeyerek abone oldukları sistem, mor halka ile öne çıkarılan özel içeriklerin görülmesini sağlamaktadır.

Instagram abonelik sistemi ayrıca yorum ve DM’lerde de abone olan kullanıcıların mesajlarının üst sıralara çıkarılmasını sağlamaktadır. Bu kişilerin isimlerinin yanında ayrıca abone rozetleri de görülmektedir. İçerik üreticilerinin kendi belirlediği fiyattan takipçilerinin abone olmaları mümkündür.

Avustralya, İngiltere ve Kanada gibi ülkelerde test edilmesinin ardından Instagram abonelik Türkiye ve diğer ülkelerde kısa süre önce aktif şekilde kullanılmaya başladı. İçerik üreticilerinin kendi belirledikleri ücretler üzerinden takipçilerinin abone olmaları sağlanabilir.

 

nstagram Abonelik Sistemi Nasıl Kullanılır?

Instagram’ın son dönemde dikkat çeken abonelik sistemi basit bir şekilde kullanılabiliyor. Instagram’da abonelik özelliğinin kullanılabilmesi için bazı şartların sağlanması gerekiyor. Hali hazırda bazı hesaplarda ‘’takip et’’ butonunun yanında ‘’abone ol’’ seçeneği yer almaktadır. Bu özelliği aktif eden kullanıcıların hesaplarında görülmektedir.

Abonelik koşullarını sağlayan tüm Instagram kullanıcıları tarafından bu özellik kullanılabiliyor. Bu özelliği kullanmak için içerik üreticilerinin sahip olması gereken şartlar ise şunlardır:

  • 18 yaşından büyük olmak,
  • En az 10 bin takipçiye sahip olmak,
  • ‘’Ortaklar İçin para Kazanma İlkeleri ve İçerikler İçin Para Kazanma İlkeleri’’ kapsamında yer alan şartlar karşılanmalıdır.

Abonelikleri başlatmak için davet edildikten sonra ‘’Profesyonl Pano’’ üzerinden içerik üreticilerinin ‘’Abonelikler’’ seçeneğine dokunarak abonelerinin listesini görmeleri de mümkündür. Instagram abone ol butonu doğrudan içerik üreticilerinin profil sayfalarının üst kısmında yer almaktadır. Eğer bu buton görünmüyorsa henüz özelliği aktif etmedikleri anlamana gelmektedir.  

Instagram Abonelik Ücretli Mi?

Instagram abonelik özelliği ücretli bir sistemdir. Sistemin temel amacı içerik üreticileri ile abonelerinin özel içerikler, paylaşım ve sohbet gibi etkileşimlerinin yapılması ve para kazanmalarıdır. Instagram abonelik ücretleri içerik üreticileri tarafından belirlenebilir. Instagram abonelik türlerine göre ücretler de farklılık göstermektedir.

Instagram abonelik ücretleri kısaca şöyledir:

  • Instagram Subscriptions 72 (1 Ay) – 60,99 TL
  • Instagram Subscriptions 77 (1 Ay) – 60,99 TL
  • Instagram Subscriptions 194 (1 Ay) – 84,99 TL
  • Instagram Subscriptions 191 (1 Ay) – 84,99 TL

Instagram abonelik ücreti, içerik üreticilerinin aylık olarak kazanç elde etmelerini sağlamaktadır. Sınırlı sayıda kullanıcı ile yapılan testler sonrasında kullanıma açılan özelik genel şartları sağlayan tüm içerik üreticileri tarafından kullanılabilecektir. İçerik üreticileri tarafından daha farklı şekilde abonelik ücretleri belirlenebilir.

 

Instagram Abonelik Kaç Aboneden Sonra Para Kazanılır?

Instagram’ın yeni abonelik sistemi özelliği sayesinde içerik üreticileri aylık olarak gelir elde edebiliyor. Hali hazırda belirli sayıda takipçisi olan hesaplar reklam ve işbirlikleri başta olmak üzere birçok şekilde Instagram’dan kazanç elde edebiliyorlar. Ancak abonelik sistemi düzenli olarak gelir elde etmelerini sağlamaktadır.

Instagram’da abonelik özelliğini aktif etmek ve abone sayısına göre düzenli gelir elde etmek için 10 bin takipçiye ihtiyaç duyulmaktadır. Takipçi sayısı en az 10 bin kişi olan hesapların abonelere özel içerik paylaşımlarını artırarak yeni aboneler kazanmaları mümkündür. Günümüzde Instagram’da birçok içerik üreticisi tarafından abonelik özelliği aktif olarak kullanılmaya başladı. Instagram kazanç hesaplama işlemleri de doğrudan abone sayısına ve abonelik türlerine göre belirlenecektir.

 

Instagram Abonelik Sistemi Özellikleri Nelerdir, Ne İşe Yarar?

Instagram abonelik sisteminin temel amacı içerik üreticilerinin aylık kazanç elde etmeleridir. Bu sayede Instagram kullanıcılarının diğer ücretli platformlara gitmesinin önüne geçilmektedir. Abonelik sistemiyle belirlenen abonelik ücretler üzerinden kazanç elde edilebilmektedir. Abonelik özelliği ise kısaca şunlardan oluşmaktadır:

  • Abone Rozetleri: Abone olduktan sonra takipçiler mor bir rozet alır. Bu rozet DM, yorum ve akışlarda kullanıcı adının yanında görülerek etkileşimde öncelik tanır.
  • Abone Canlı Yayınları ve Hikayeler: Sadece abonelere özel canlı yayın ve hikayeler paylaşılmasına olanak tanır.
  • Abone Sohbetler: 30’a kadar aboneyle anında bağlantı kurma ve özel sohbetler oluşturma seçeneği sunar.
  • Abonelere Özel Gönderi ve Reels’lar: Abonelere özel gönderi ve Reels videoları ile kalıcı içerikler paylaşılmasını sağlar.
  • Abone Ana Sayfası: Abonelik sonrasında özel bir sekmeden kullanıcıların aboneler özel içerik kataloğuna ulaşmasını sağlar.

Instagram Abone ve Takipçi Nasıl Kazanılır?

Instagram’da daha fazla takipçi kazanmak ve abone sayısını artırmak için bazı özel stratejiler kullanılması gerekiyor. Abonelik özelliğinin kullanılması için temel şart en az 10 bin takipçiye sahip olmaktır. Bu nedenle öncelikle bu özelliği kullanmak için takipçi sayınızı artırmanız gerekir. Instagram takipçi artırma işlemleri ise bazı sosyal medya stratejilerinin uygulanmasını gerektirmektedir.

Instagram’da takipçi sayısın artırmak için düzenli paylaşım ve etkileşimi artıracak yöntemler kullanılabilir. Takipçi ve etkileşim (beğeni, yorum vb.) paketlerini tercih ederek de sosyal medya stratejilerinizi daha etkili hale getirebilir ve kısa sürede büyüyebilirsiniz. Aboneleri özel hissettirecek ve takipçileri aboneye olmaya teşvik edecek içerikler paylaşarak daha kısa sürede abone kazanabilirsiniz.

Instagram Abonelik İptali Nasıl Yapılır?

Instagram’da abone olmak kadar aboneliğin iptal edilmesi de oldukça kolaydır. Basit birkaç adım takip edilerek Instagram aboneliklerinin iptal edilmesi mümkündür. Abone ol butonu ile kolayca abonelik işlemlerinizi başlatabileceğiniz gibi yine benzer adımları takip ederek abonelikten çık butonu ile Instagram aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.

Instagram abonelik iptali için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Kullanıcıların istediği zaman aboneliklerini iptal etme hakkı da bulunmaktadır. Abone ol butonu ile kolayca abonelik başlatabilir ve mevcut aboneliğin de aynı şekilde kolayca sonlandırılmasını sağlayabilirsiniz.  

Instagram Abonelik, Takipçi ve Beğeni Paketleri!

Instagram’da abonelikleri artırmak için bazı sosyal medya stratejileri uygulamanız gerekecektir. Instagram’da hem takipçi sayısını artırmak hem de bunun bir sonucu olarak abone kazanmak için şu detaylara dikkat etmeniz önerilmektedir:

  • Özgün ve kaliteli içerikler üretin.
  • Potansiyel abonelere özel içerik üretmeye başlayın.
  • Takipçiler ile etkileşimleri artırın.
  • Abonelerin özel hissetmesini sağlayın.

Instagram’da daha kısa sürede hesabınızı büyütmek ve geniş kitlelere ulaşmak için çeşitli stratejilere başvurmanız gerekiyor. İşletme büyütme paketleri, Premium Türk – yabancı takipçiler, otomatik izlenme, beğeni, yorum paketleri ve kombo paketler ile SosyalDigital sizi tüm sosyal medya platformlarında destekler. Instagram abonelik sistemi başta olmak üzere takipçi ve etkileşime yönelik her konuda uzman sosyal medya çözümleri ve Instagram paketlerinden yararlanabilirsiniz.  Bknz: Instagram