Instagram Toplu Takipçi Silme: Hesabınızı Daha Sağlıklı Hale Getirin

Günümüzde kullanıcılar bazı nedenlerden dolayı Instagram hesabında bulunan takipçileri silmek isteyebilir. Bunu tek tek elle yapmak bazen can sıkıcı olabilir. Kullanıcılar toplu bir şekilde Instagram takipçilerini nasıl silindiğini bilmiyor. Şimdi sizlere Instagram toplu takipçi silme işlemi nasıl yapılır, detaylı bir şekilde anlatacağız.

 

Instagram toplu takipçi silme işlemi oldukça basit bir işlemdir. Instagram güvenilirliğe önem veren bir platform olduğu için en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarının başında geliyor. Toplu takipçi işlemini anlatmadan önce dikkat etmeniz gereken hususlar var.

  • Günde en fazla 500 kişiyi takipten çıkabilirsiniz.
  • Eğer 500 kişiden fazla takipçiyi listenizden çıkarmak isterseniz hesabınız askıya alınabilir.

Instagram'ın hesabınızı askıya alma nedenlerinden biri de hesabınızın başkasının eline geçmiş olabileceğinden kaynaklanıyor. Şimdi gelelim asıl konumuza. Yani toplu takipçi silme işlemi nasıl oluyor? Hemen detaylıca anlatalım.

Instagram profilinizde toplu takipçi silmek için şu adımları uygulayın.

toplu takipçi sil

  • İlk olarak Instagram sayfasınıza gidin.
  • Ardından takipçi listenize tıklayın.
  • Listenizden silmek istediğiniz kullanıcının üstüne gelin.
  • Ardından "Çıkar" butonuna basın

Bu şekilde Instagram takipçilerinizi toplu bir şekilde silebilirsiniz.

Toplu Takipçi Silme

Bir çoğumuz yeni takipçiler edindiğimizde mutlu oluyoruz. Fakat bu takipçiler her zaman iyi niyetli olmayabilir. Bu yüzden onları toplu bir şekilde takipçi listemizden silmek isteriz.

İlk önce bilmenizi isterim ki listenizde ki tüm kişileri aynı anda silmeniz mümkün değildir. Tek çözüm listenizden onları tek tek silmek olacaktır. Veya bunları sizin için yapan programları tercih edebilirsiniz.

Instagram Bot Takipçi Silme

Bazı durumlarda ise hesabımıza istenmeyen bot takipçiler gönderilebilir. Bu bot takipçileri silmek bazen oldukça fazla uğraştırır. Öncelikle bilmeyenler için bot takipçiyi açıklayalım. Program tarafından otomatik oluşturulmuş hesaplara bot takipçi denir. Bu botların hesabınızda hiç bir aktivitesi yoktur. Gönderilerinizi beğenmezler, yorum yapmazlar ve etkileşim sağlamazlar. Sadece takipçi sayınızın yüksek gözükmesini sağlar.

Instagram bot takipçilerinizi silmek için listenizden ilgili hesapları bularak Çıkar tuşuna basmanız gerekiyor.

Instagram Bot Takipçi Silme

Instagram Toplu Takipçi Silme Uygulaması

Instagram'da kullanıcılar takipçi listesinde ki kullanıcıları toplu bir şekilde takipten çıkarmanın yollarını arıyor. Maalesef bunun için geliştirilmiş bir uygulama yok. Binlerce takipçisi olan kullanıcılar için bu işlem oldukça meşakkatli ve yorucu bir iştir. Neyse ki Instagram'da toplu takipçi silmek için bazı araçlar mevcuttur.

Aşağıda belirtilen araçları kullanarak takipçi listenizde ki kişileri tek seferde silebilirsiniz. Dilerseniz de gruplar halinde silebilirsiniz.

IG İçin Temizleyici

Cleaner for IG aracı Instagram'da takipçilerinizi toplu bir şekilde silmeniz için oldukça faydalı ve kullanışlı bir araçtır. Bu aracı kullanarak takipçi listenizi temizleyebilirsiniz. Cleaner for IG aracını kullanarak şunlardan yararlanabilirsiniz.

  • Kullanıcıları toplu takip etmeyi bırakabilirsiniz.
  • Listenizde ki bot hesapları temizleyebilirsiniz.
  • Takipçi listenizde bulunan fakat hiç bir etkileşimi olmayan hesapları tespit edebilirsiniz.
  • Kullanıcıları toplu olarak engelleyebilirsiniz.
  • Instagram gönderilerinizi toplu olarak silebilirsiniz.

Bu uygulamayı ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Fakat bazı özellikler için para vermeniz gerekebilir.

Instagram Takipçi Silme Programı

Kullanıcılar takipçi kitlesinde hesapları toplu bir şekilde silmek için takipçi silme programı arıyor. Bunun için sizlere bir kaç tane program önerisi sunacağız.

İlk olarak iOS cihazları için geliştirilmiş olan MASS DELETE FOR INSTAGRAM uygulamasını önereceğiz. Öncelikle bilmenizi isterim ki bu uygulamayı kullanmak tamamen ücretsizdir. Bu uygulamaya Instagram hesabınız ile giriş yaptığınızda takipçi listenizi ve takip ettiklerinizi eksiksiz bir şekilde gösterir. Ancak bu uygulamada toplu bir şekilde maksimum bir seferde 50 takipçi silebilirsiniz. Bu sınır Instagram hesabınızın banlanmaması için konulmuş bir sınırdır. Ardından uygulamaya tekrar giriş yaparak 50 adet daha silebilirsiniz. Bu şekilde 50-50 silerek takipçi listenizi temizleyebilirsiniz.

Instagram Toplu Takipçi Silme Programsız

Instagram takipçilerinizi programsız toplu bir şekilde silmeniz için bir kaç yol vardır. Şu adımları takip ederek kolayca takipçilerinizi silebilirsiniz.

  • Bunun için öncelikle hesabınıza giriş yapın.
  • Profil sayfanıza gelin.
  • Burada bulunan takipçiler bölümüne tıklayın.
  • Buradan Çıkar tuşuna basarak takipçilerinizi toplu bir şekilde programsız çıkarabileceksiniz.

Instagram İstenmeyen Takipçi Silme

Instagram platformunda sizleri rahatsız eden kullanıcıları listenizden rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

 

Instagram İstenmeyen takipçileri silme

  • Bunun için öncelikle profil sayfanıza gelin.
  • Takipçi sayınızın bulunduğu bölüme tıklayın.
  • Açılan sayfada hangi kullanıcıyı listenizden çıkarmak istiyorsanız onu girin.
  • Daha sonra "Çıkar" butonuna basın.

Böylece Instagram profilinizde istenmeyen takipçileri tek tek silebilirsiniz.

Instagram Takipçi Silme Toplu PC

Kullanıcılar Instagram takipçilerinin nasıl toplu bir şekilde silineceğine çözüm arıyor. Şimdi sizlere bilgisayarınızdan nasıl toplu bir şekilde takipçilerinizi silebilirsiniz, onu anlatacağız.

Öncelikle size yukarda bahsettiğimiz Chrome eklentisini kullanarak toplu bir şekilde takipçilerinizi silebilirsiniz.

Ayrıca bilgisayarınızdan toplu bir şekilde takipçilerinizi silmek için şu adımları da uygulayabilirsiniz.

  • Instagram profil sayfanıza giriş yapın.
  • Ardından takipçilerinizi listeleyin.
  • Listede istediğiniz kullanıcıyı kolayca takipçi listenizden çıkarabilirsiniz.

Instagram Toplu Takipçi Silme Sitesi

Instagram profilinizden istenmeyen takipçileri kolayca toplu bir şekilde silebilirsiniz. Fakat toplu takipçi silme sitesi henüz günümüzde mevcut değil. Eğer olursa bu içeriği güncelleyeceğimizi bilmenizi isteriz.Sonuç

Bunun yerine bilgisayarınıza emulator programları kurarak ilgili uygulamaları kullanabilirsiniz. Örnek olarak FOLLOW COP uygulamasını kullanabilirsiniz.

Bu içeriğimizde sizlere Instagram toplu takipçi silme işlemi nasıl uygulanıyor, hakkında detaylı bir şekilde yardımcı olmaya çalıştık.