Instagram Yeni Güncelleme Geldi

Yoğun kullanılan sosyal medya araçlarından biri olan ınstagram yeni güncelleme geldi duyurusuyla gündemde yer alıyor. Dünya çapında yoğun talep gören ınstagram her geçen gün bünyesine yenilikler katmaya devam ediyor. Gönderi, video ve hikaye paylaşımı gibi çeşitli faaliyetleri içeren ınstagram uygulaması sadece bu özelliklerle yetinmeyip çağa uygun yenilikleri ortaya koymaya devam ediyor.

Instagram Özellikleri

Birçok kullanıcı tarafından tercih edilen ınstagram hayatımızın büyük bir kısmını kaplıyor. Günlük hayatımızda en fazla vakit geçirdiğimiz sosyal medya uygulamalarının başında instagram geliyor. Bu kadar ilgi gören uygulamanın sabit özelliklerle kalması söz konusu olmuyor. Instagram uygulamasının güncellemelerinden bazıları şunlardır:

  • Hikaye beğenme özelliği
  • Profil güncelleme
  • Yorum engelleme özelliği

Bu özellikler instagramın yaptığı güncellemelerden sadece bazılarını oluşturuyor. Instagram kullanıcı talepleri doğrultusunda her geçen gün kendini yenilemeye devam ediyor.

Hikaye Beğenme Özelliği

Instagramda paylaşılan gönderi veya videolara çift tıklama yapıldığında beğenme durumu gerçekleşiyordu. Aynı özelliğin hikaye kısmına da gelmesi kolaylıkları da beraberinde getirdi. Kullanıcının paylaştığı hikayeyi beğenmek istediğimizde parmağımızı sağ alt kısımdaki tuşa getirmemiz gerekiyordu. Fakat yeni güncelleme bu durumu ortadan kaldırıyor. Hikayedeki görsel yada videoya iki kez tıkladığımızda beğenme durumu gerçekleşiyor. Bu durumun dezavantajı ise bazı hikayeleri yanlışlıkla beğenme durumu oluyor.

Profil Güncelleme

Kullanıcılar ınstagram profiline bağlantı özelliğini çok fazla kullanamamaktan şikayet ediyordu. Fakat yeni güncelleme kullanıcıların bu şikayetini de ortadan kaldırıyor. Gelecek olan bu güncelleme ile kullanıcılar profil kısmına daha fazla bağlantı eklemesi gerçekleştirebiliyor.

Yorum Engelleme Özelliği

Sayısız gönderi ve videoyu bünyesinde barındıran instagram uygulamasında bu gönderileri beğenme, yorum yapma ve paylaşma butonu bulunuyor. Özellikle fazla takipçiye sahip kullanıcıların gönderileri sayısız yorum alabiliyor. Bu yorumların tamamı her zaman pozitif olmayabiliyor. Bu nedenle insanlar yorumları tamamen kapatmak istemediğini fakat bazı kullanıcıların yorum yapmasını istemediğini ifade ediyor. İnstagram bu konuda da sessiz kalmıyor ve yeni güncellemeyle yorum engelleme özelliğini kullanıcılarıyla buluşturuyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar istemedikleri kullanıcıların yorumlarını engelleyebiliyor. Yeni güncellemeler instagram kullanıcılarının yüzünü güldüreceğe benziyor.