Takipçi Sayısında Yer Alan K ve M Harfleri

İnsanlar sosyal medya hesabı takipçi sayısında yer alan k ve m harfleri ile karşılaşırlar. Bu harflerin ne anlama geldiğini ve ne işe yaradığını öğrenmek isterler. Hesapların takipçi bölümünde yer alan bu harfler hakkında merak edilen bilgiler;

Takipçi Sayısında Yer Alan K Harfi Ne Demek?

İnstagram, twitter ve facebook gibi sosyal medya uygulamalarında açılan hesaplarda takipçi sayısı bulunur. Bu sayılar açılmış olan hesabın kaç takipçi veya diğer anlamda kaç kişi tarafından takip edildiğinin anlaşılmasına yardımcı olur. Takipçi sayılarında görülen K harfi 1000 sayısını temsil eden bir harftir. Hesabın takipçi sayısı 1000 kişiyi aştığında K ile ifade edilir. Hesapta 1K yazdığında 1000 takipçi olduğu anlaşılır.

Takipçi Sayısında Yer Alan M Harfi Ne Demek?

K harfinin dışında hesaplarda gözüken takipçi sayısı bölümünde M harfi de kullanılır. M harfi daha yüksek takipçiye sahip olan hesaplarda görülebilecek bir terimdir. Bir hesabın takipçisi 1 milyon kişiye ulaştığında veya bu sayıyı aştığında M harfi ile ifade edilmeye başlar. Kısaca 1M görülen bir hesabın 1000000 milyon takipçiye sahip olduğu anlaşılır.

Takipçi Sayısında K Harfi Neden Kullanılır?

Hesabın takipçi sayısının ifade edilmesinde K harfinin tercih edilmesinin sebebi kolaylık sağlamaktır. K harfi hesap sayfasında takipçi için ayrılan rakam sayısının daha az olmasına yardımcı olur. Hesabın 1000 takipçiye ulaştığı 4 haneli rakam yerine 1K şeklinde ifade edilir. Bu sayı on bin olduğunda 10K ve yüz bin olduğunda ise 100K şeklinde yazılır. Örneğin bir hesabın takipçi sayısı 1500 kişiyse 1,5K şeklinde görülür.

Takipçi Sayısında M Harfi Neden Kullanılır?

Hesaplarda bulunan takipçi sayılarının M harfi ile ifade edilmesi K harfi ile benzer sebeptendir. Milyon tane takipçiye ulaşan hesabın bu sayıyı ifade eden rakamların hepsinin yerine 1M şeklinde yazılması 6 rakamın yazılması ve hesapta yer kaplaması sorununu ortadan kaldırır. Hesapta bulunan takipçi sayısı 1200000 bin kişiye ulaştıysa bu sayı 1,2M şeklinde daha kolay şekilde ifade edilir.

Takipçi Sayısında K Ve M Harflerinin Kullanılmasının Faydaları Nelerdir?

İnstagram, facebook, youtube veya twitter gibi uygulamalarda takipçi sayısında K ve M harfleri kullanılır. Bu harflerin kullanılmasının sağladığı faydalar şunlardır;

  • Hesapları takip eden kişi sayılarının kısaltılarak ifade edilmesini sağlar.
  • K ve M harfleri sayesinde çok haneli rakam yazma durumu ortadan kalkmış olur.
  • Çok haneli rakamların yazılması için harcanacak zaman kaybı engellenir.
  • Bir milyon ve üzerindeki takipçilerde rakamların yazılmasıyla harcanacak güç kaybının önüne geçilir.

Bunların dışında takipçi sayılarının ifade edilmesi için K ve M harflerinin kullanılması uygulamalarda takipçiler için ayrılan yerden tasarruf edilmesini sağlar. 1K, 10K veya 1M, 100M yazılarak daha az yer kaplanır.